måndag 30 september 2013

INITIALER

Denna uppgift handlade om att hitta sina initialer i olika föremål. Med Mina initialer O och S hittade jag dem i den här klockan och det här snöret . 




BLÄNDARE OCH SLUTARE





Denna veckans uppgift var att undersöka och testa på vilken effekt inställningen på bländaren och slutaren påverkade bilden.  

 
F4,5 (minsta)
Tillskillnad från de andra bilderna  är den här mycket ljusare eftersom bländaren var som störst och tog in i mycket mer ljus och skärpedjupet blev kortare . 


F8
Denna är lite mörkare eftersom det var en mindre bländaröppning och skärpedjupet lite längre. 


F16
I denna bild där bländaren är som minst så kan man se att den är mycket mörkare jämfört med den första bilden där bländaren var stor, man kan även se på  bilden att skärpedjupet är längre. 

måndag 23 september 2013

THE INTOCABLES


BILDANALYS

                                               Fotograf: Erik Ravelo/Enrico Bossan 
                                               Projekt/namn: Los Intocables 



Denotation

Det jag ser på den här bilden är en man (alternativ kvinna) utklädd till en clown och en överviktig liten pojke på hans rygg. Mannen som är utklädd till en clown står med händerna utsträckta åt sidorna som ett kors, den lilla pojken sträcker också ut armarna åt sidorna. Pojkens ansikte är pixlat. 
Det är enkelt rum, inga föremål, utav bara en vit vägg och grått golv. 

Bildkonstruktion 

konstruktionen på bilden är väldigt enkel den utgår från horisontella och vertikala linjer. Man ser de båda pojken och clownen i helbild. Det är även några diagonala linjer på golvet. Clownen går i de väldigt klara och starka färgerna gult och rött. 


BILDTOLKNING 

Denna bild kommer ifrån en serie bilder från ett projekt av Erik Ravelo och Daniel Ferreira som heter ”Los Intocbles” (de omutbara/Orörda). Denna bild och resten utav bilderna från projektet kan man hitta på Erik Ravelos hemsida, http://erikravelo.info/
Denna bild är nog riktad till alla målgrupper, men kanske framför allt till vuxna. Då man uppmanar dem att tänka efter vad är det exakt ger för mat till sina barn och vad är det var produkt dem utger, ”varsågod här får du en leksak och ett upphov till en sjukdom som du kommer lida över i hela ditt liv”. Den här pojken går troligtvis mot en säker död, diabetes, hjärt- och kärls sjukdomar. 


Jag får dessa associationer eftersom pojken ser ut som han är uppspikad på ett kors, snabbmatskorset, då clownen troligtvis symboliserar snabbmats kedjan Mc Donald’s vars logga är en Clown klädd i gult och bär en röd peruk.  Det är hans dödsdom, han har fallit offer för den fetthaltiga snabbmaten. Jag tror att skaparna bakom detta valde att gestalta sin tanke med detta genom att ta inspiration från Bibeln och Jesus när han blev uppspikad på korset, hans dödsdom. Man kan även dra aspekter från bibeln då Jesus fick bära på sitt kors där hans skulle bli uppspikad och dö. Det kan man tänka sig att den här pojkens liv kommer bli. Hans kommer ständigt gå omkring och bära på den här övervikten tills den dag då kroppen säger nog och kollapsar. Är det verkligen det här man vill utsätta sina barn för? 

jag tror att skaparna valde att pixla ansiktet för att göra anonymitet och skapa en tanke att det kan vara vem som helst, det där barnet på gatan eller grannbarnet eller sitt egna barn. Inte att det bara är det här barnet. 

Jag tror att man har valt att göra det så simpelt som möjligt så man verkligen problemet är i fokus, inte den där stolen som kanske ser lite konstig ut eller den där människan där bak som har den största näsan man någonsin sett, utan faktumet, Snabbmat kedjorna förstör många barns liv och man tar bort deras ungdom. Ska de inte kunna leka som andra barn för att dem inte kan springa mycket för då får dem ont eller inte orkar mer? För vilken anledning pengar, framgång, latheten att man inte orkar laga näringsrik nyttig mat till barnet man själv valt ha skaffa? 

”The Right to Childhood Should be Protected.” (hämtad från Erik Ravelos hemsida) 




måndag 16 september 2013

BILDUTSNITT

                                          Halvbild
                                          Totalbild
                                          Helbild
                                          Extreme närbild
                                          Närbild